DGS Hazırlık Eğitimi (Uzaktan Eğitim)

Ön Lisans eğitimini tamamlayıp DGS ile lisans tamamlama yapmak isteyen öğrencilerimiz için planlanmış bir eğitimdir. Eğitimi kapsamındaki konuların büyük bir bölümü KPSS ile de uyumlu olduğu için KPSS hazırlanan öğrencilerimde tercih edebilirler.

DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) ONLİNE HAZIRLIK KURSU

*120 Saat , Online ve Oflline Dersler ,3 Deneme Sınavı

Online ve canlı ders yayınları ile birlikte Dikey Geçiş Sınavı’nda eksik olan konularınızı tamamlayacak, deneme sınavları ile gerçek sınava hazırlanmış olacaksınız.

EĞİTİMİN ARTILARI

• Online dersler ile derslerinizi dilediğiniz kadar tekrar edebileceksiniz.
  • Canlı dersler ile eğitime birebir katılabileceksiniz.
  • Eğitmenlere takıldığınız konularda sorularınızı sorabileceksiniz.
  • Deneme sınavlarında soru örneklerini görebileceksiniz.
  • Genel deneme sınavı ile gerçek sınava hazırlanacaksınız.
  • Sınav öncesi netlerinizi arttırma şansı bulabileceksiniz.

DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) NEDİR?

Dikey Geçiş Sınavı ön lisans mezunlarının 4 yıllık lisans programlarına geçiş sağlayan sınav sistemidir.

DGS NE ZAMAN DÜZENLENİR?

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen sınav her yıl Haziran ayında düzenlenir.

DGS BAŞVURU ŞARTI NELERDİR?

DGS’ye giriş sağlamak için yüksekokul mezuniyet şartı bulunmaktadır. Örgün ya da açık öğretim fark etmeksizin lisans tamamlamak isteyen kişiler önlisans mezuniyeti veya ÖSYM tarafından belirtilen şartlar da mezun olabilecek durumda olanlar başvuru yapabilirler.

BAŞVURU VE SINAV SÜRECİ

• Sınav başvuruları ÖSYM tarafından 2 ay önce alınmaya başlanmaktadır.
  • Başvuru süreci 10 gün sürmektedir.
  • Sınav Haziran ayında gerçekleşir.
  • Sınav da 60 sözel 60 sayısal toplam 120 soru bulunmaktadır.
  • Sınav süresi 150 dakikadır.
  • Sınav sonuçları 25 gün sonra açıklanmaktadır.

KURS İÇERİĞİ

• Türkçe
  • Matematik
  • Geometri

PROGRAM İÇERİĞİ

• 80 saat Banttan Dersler ders anlatımı
  • 40  saat canlı yayın ile ders anlatımı
  • 2 online deneme sınavı
  • 1 üniversite geneli deneme sınavı

Dersler 1 Ocak 2020’de başlayacaktır.

Banttan Dersler ( Offline) :

Dersleriniz , SMS ile size gönderilecek olan uzaktan eğitim sisteminde kayıtlı , istediğiniz gün ve saatte giriş yaparak dersleri izleyebilirsiniz.

Konu Anlatımı içeren derslerdir. Sistem açıldıktan sonra Sınav gününe kadar , istediğiniz tarihte girip tekrar yapabilirsiniz.

Canlı Yayın Dersler ( Online) :

6 Şubat 2020 İtibari ile Başlayacak olup Her PERŞEMBE Saat : 18:00 ile 20:00 Arasında olacaktır ,

Dersleri öncesinde Adaylara SMS gönderilecektir , İnternetin olduğu her ortamda derslere canlı olarak bağlanılabilmektedir ( Tüm mobil ce sabit cihazlardan) .

Soru Çözüm  , Konu Anlatımı ve Soru cevap Yapılacaktır.

Detaylı ders programı Uzaktan eğitim sisteminde mevcuttur.

Deneme Sınavı

1. Online :  17 Ocak -21 Ocak arasında
  2. Online : 8 Mayıs -11 Mayıs Arasında
  3. Örgün ( DGS Simülasyonu )  31 Mayıs 2020 Saat :10:00 Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Derslikleri ( Sınav Giriş kartlarınız , Eğitim sisteminize yüklenecektir)

ÖZETLE:

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ön lisans mezunlarının lisans tamamlayabilmek için giriş sağladıkları sınav sistemidir. Örgün – açık öğretim fark etmeksizin tüm yüksekokul mezunları başvuru da bulunabilir.

ÖSYM tarafından her yıl Haziran ayında düzenlenen sınava başvurular 2 ay önce alınmaya başlanır ve süreç 10 boyunca devam eder. 150 dakikadan oluşan sınav da toplam 120 soru bulunmaktadır. Sonuçlar sınavdan 25 gün sonra açıklanmaktadır.

Online ve canlı dersler ile eksik kaldığınız konuları pekiştirebileceğiniz sistem de deneme sınavları ile gerçek sınava hazırlanabilecek, eksik kaldığınız konuları bularak tekrar edebileceksiniz. DGS öncesi netlerinizi arttırabileceksiniz.

02 Ocak 2020, Perşembe / 661 defa okundu.

Tüm Duyurular